Skip to main content Skip to footer

EXPOSITIE DESIGN, SOCIAL ADVERTISING EN EEN INSPIRERENDE WEBSITE

Retailmarketing is het vakgebied dat zich richt op de marketingactiviteiten van bedrijven in de detailhandel (retail) die zich direct richten op de consument. Dit kunnen zowel fysieke winkels zijn als webshops.

Retailmarketing zorgt voor meer bekendheid van de verkopende partij en/of zijn of haar producten of diensten en heeft uiteindelijk als doel de verkoop te verhogen.

Retailmarketing maakt gebruik van de gebruikelijke onderdelen uit de marketingmix. Belangrijke onderdelen daaruit zijn de bekende onderdelen product, prijs, promotie en plaats. Een retailer op een prominente zichtlocatie zal meer klanten trekken. Dat geldt ook voor een webshop: een sterke URL en goede SEO (zoekmachine optimalisatie) zorgen ervoor dat jouw webshop zich ook op een A-locatie bevindt (bovenaan in Google). En in de winkel zorgt een product op ooghoogte ook voor een betere verkoop dan helemaal boven- of onder.

MARKETINGMIX

Binnen de retail zijn er diverse manieren om de doelgroep effectief te bereiken. Hoewel steeds meer consumenten en retailers weten dat papieren huis-aan-huis folders belastend zijn voor het milieu, hecht nog een zeer grote groep hiervan nog aan dit medium. Vooral om acties in FMCG te promoten blijft het een geschikt medium. Heb je een budget dat het toelaat, dan zijn radio- en televisiereclames ter ondersteuning van deze actie zeer effectief. De vraag is of jouw doelgroep nog wel kijkt naar zenders met reclameblokken. Vooral de jeugd gebruikt streamingdiensten. Een online strategie is dus onontbeerlijk en daarbij je marketing afstemmen op het gedrag van de doelgroep van groot belang.

DRIFE

Je ziet: om jouw bedrijf of product bij de consument voor het voetlicht te brengen vergt onderzoek en kennis van zaken. DRIFE is jouw partner op het gebied van retailmarketing. Wij onderzoeken jouw doelgroep en concurrenten, bekijken jouw huidige inzet van marketingmiddelen en stellen een plan op waarmee jij als ondernemer een stap vooruit zet in zichtbaarheid en sales.

Welkom bij DRIFE (voorheen Interforce Webdevelopment en Brûlée). Wij maken gebruik van cookies om onze website nog beter op jouw behoeftes af te stemmen. Alle verzamelde gegevens zijn volledig geanonimiseerd.