Skip to main content Skip to footer

Alles voor het werven van leerlingen en meer...

Ben je op zoek naar een geheime formule om leerlingen aan te trekken en jouw school te laten stralen? Ontdek onze succesformule om jouw merk te laten groeien in het onderwijs. Bekijk onze werkwijze op het gebied van strategie, identiteit, creatie en activering. Samen gaan we jouw school naar nieuwe hoogten tillen!

Meest voorkomende vragen

Huisstijl

Is de huisstijl van mijn school nog wel van deze tijd?

Social media

Zet mijn school social media op de juiste manier in?

Werving

Hoe kan ik de werving van leerlingen verbeteren?

Website

Is de schoolwebsite passend bij het imago en dient het zijn doel?

Match je beoogde identiteit met je merkimago

Voor scholen kan het soms de uitdaging zijn om de beoogde identiteit ook te matchen met hoe de school communiceert en daarmee ook het imago creëert. Wil je als school als moderne school gezien worden, dan is het van belang dat de huisstijl ook de moderne uitstraling heeft en dat de website dit beeld geeft. Stel jezelf de volgende vragen:

  1. Heb je een duidelijke merkidentiteit?
  2. Verwerk je de merkidentiteit in social media uitingen?
  3. Is je website up-to-date en geeft het duidelijk informatie?

Wil je een complete brandingschecklist doen? Scroll dan naar beneden, en vraag ons magazine aan of plan met ons een gesprek!

Verbreed je scope en richt je niet alleen op leerlingen

Voor scholen zijn leerlingen belangrijk om op te richten, maar de doelgroep is groter dan dat. Naast leerlingen, spelen de ouders een relevante rol in de keuze van school. Deze doelgroep vraagt ook een andere aanpak dan leerlingen. Een derde doelgroep is intern, namelijk personeel. Je personeel is het contact wat het dichtst bij de andere doelgroepen staat. Zorgen dat je personeel jouw imago uitstraalt is daarom van groot belang.

Pak alle thema's aan met één partij - Podcasts

Van strategische experts tot creatieve denkers, van meesterlijke content creators tot marketing experts, en niet te vergeten de technologie-expoerts die alles tot leven brengen. Bij Drife is alle kennis binnenboord en hebben we ook krachtige samenwerking. Zo sparren we samen met onderwijsgoeroe Dieter Möckelmann en namen we samen met hem een zestal podcasts op over brandende thema's voor scholen.

HOE GAAN WE TE WERK?

INVENTARISATIE

Waar staan we nu? Wat is de huidige stijl van de school? Wat willen jullie dat er gecommuniceerd wordt en hoe ziet jullie huidige marketing eruit? We brengen dit compleet in beeld.

PLAN VAN AANPAK

We maken een plan van aanpak op basis van de inventarisatie waarvan wij denken dat dit de werving zal verbeteren en jouw school meer zal laten stralen.

DE STRATEGIE STAAT, WAT NU?

Nu het plan van aanpak staat en iedereen tevreden is, gaan we aan de slag met de uitvoering. Efficiënt en volgens een duidelijk planning werken we toe naar het gewenste eindresultaat.

SAMEN IS OOK ECHT SAMEN

Nadat het plan helemaal is afgerond staan we uiteraard voor jullie klaar na dit traject en ondersteunen we jullie waar dit gewenst is voor een goede implementatie en continuïteit.

Magazine - Hoe we jouw merk laten groeien?

Bij Drife hebben we het magazine ontwerpen speciaal voor scholen. Alle relevante thema's rondom merkidentiteit, werving en marketing komen aan bod. Een handgreep uit de onderwerpen:

  • Merkstrategie in het onderwijs
  • Branding checklist
  • Leerlingen bereiken met social media
  • Een blijvende indruk achterlaten

Wil je het magazine ontvangen? Vraag deze dan aan via het formulier hieronder.

Audit voor jouw school?

In deze audit zullen we meekijken waar verbeterpunten liggen voor jouw school en stellen we een voorstel op hoe we de werving, huisstijl en marketing kunnen verbeteren.

Eerst rustig inventariseren?

We kunnen natuurlijk ook eerst bellen of een kopje koffie drinken om te praten over wat er bij jou speelt, zonder dat we gelijk dieper op zaken ingaan. Puur ter inspiratie en beeldvorming.

Welkom bij DRIFE (voorheen Interforce Webdevelopment en Brûlée). Wij maken gebruik van cookies om onze website nog beter op jouw behoeftes af te stemmen. Alle verzamelde gegevens zijn volledig geanonimiseerd.